Kapitola 4 - Rušenie - krásne znie.

A tak si roštujem hlavu ďalej, žiadne hotové riešenie po stroskotaní môjho geniálneho plánu sa neponúka a ak sa aj nejaké začalo ukazovať, neprešlo paranoidnou kontrolou vo verzii 2.0. Zarezonovali ale dôležité fakty, ktoré by som určite mal do problému zahrnúť. Rušenie je ten naozajstný problém, vyhodenie pigtailu je len maličkosť. Hmm asi to tak bude, keď porovnám problémy s pigtailami s problémami s rušením, tak pigtaily sú v takom prípade úplná blbosť, ani neviem prečo som si myslel, že tým niečo vyriešim. A ja som už pomaly oslavoval. Dosť úbohé. Píšem si za to trápny bod, sľubujem že sa to už nestane, ale už o tom nehovorme.

Rušenie, rušenie, ….rušenieeeé, krásne zniééé, táto melódia ozaj zázračniééé…. no super božský Kája ten tu ešte chýbal. Ale zjavne som blízko riešeniu, keďže za komančov prichádzal Kája vždy až ako zlatý klinec programu na záver. 

Zároveň je jasné že mi už začína šibať, a ani sa nečudujem. Kombinácia pokročilej nočnej hodiny 03.00 spolu s jetleg-om mi rozhodne nepomáha. Zbehnem dole a dokupujem zásoby Coly v obchodíku so suvenírmi na prízemí hotelovej časti tesne pred vstupom do kasína. Dole v kasíne to žije. Dôchodcovia tlačia mince do automatov všade plno ľudí. Vedia vôbec koľko je hodín? Zjavne nie, a zjavne ich ani netrápi rušenie, vyzerá to ze jediny divný som tam ja. Som v Las Vegas, som jediný čo je triezvy, jediný čo negambluje, a jediný čo sa snaží riešiť nejaké problémy, namiesto toho aby ich vytváral - skrátka zúfalec... Ale to sa mi stáva často, takže pre mňa žiadne prekvapenie, kýcham na to a vraciam sa na izbu.

Cola to je zázrak, a dobre vychladená, nie je nič lepšie na osvieženie tela aj mysle.

Tak si to celé zhrnime, hlavný problém je rušenie a všetky ostatné problémy sú len podružné. Hmm asi som na to šiel zle, snažil som sa vyhodiť pigtail, čo znelo super ale nie dosť, takže čo ešte vieme? vieme že Marcinčákova úmera nepusti. Raz je to vedecký fakt, tak nie je o čom diskutovať, inak by to predsa nenieslo také honosné meno, ak by to nebola pravda, no nie? jasne to dá rozum, o tom nemôže byť reč.

Je možné bojovať s týmto fenoménom? veruže nie. To je ako popierať gravitáciu. OK a čo tak riadiť sa ním? hmmm to znie rozumne až akademicky, ale ako sa riadiť Marcinčákovou úmerou, keď to ešte nikdy nikto neurobil, je to vôbec legálne? a bezpečné, nezrúti sa svet do čiernej diery? OK dosť srandičiek. Takže čo hovorí Marcinčákova úmera. Hovorí, že keď budem zvyšovať počet antén s veľkým ziskom v danej lokalite, tak že mi bude klesať schopnosť dodávať dostatok konektivity čo do počtu aj prenosovej rýchlosti v danej oblasti.

OK, ale ja chcem zvýšiť priepustnosť v danej oblasti. Takže teda musím druhú stranu znížiť, ale čo presne, keďže každý klient sa pripája anténou a teda počet antén stúpa (a nie klesá) tu uberať nemôžem, a teda jediné čo je možné znížiť je zisk antén. To znamená že riešením na zníženie rušenia je znížiť zisk antén.

Tak a je to! Heuréka! ...a pritom sa stačilo napiť Coly.


...pokračovanie v ďalšej časti